Fra Tommerup til OL i Atlanta
 
En af de svømmere der fik mest ud af at begynde i Tommerup Svømmeklub var Karen Egdal 

Karen Egdal”Det hele begyndte for mit vedkommende med Tommerup Svømmehal der bogstaveligt talt lå i baghaven. Jeg kom på det lille konkurrencehold da jeg var 6 år i 1984 og på det store hold da jeg var 11 år. ”
Talentet var ikke til at skjule, så Karen kom på årgangslandsholdet allerede som 12 årig - i 200 meter brystsvømning.
Der er ingen tvivl om at Carsten Storm (min træner i Tommerup og derefter Nyborg) har betydet alt for mig. Det var ham der "spottede" mit talent. Samtidig må jeg også sige, at jeg ikke kunne være nået så langt uden alle kammeraterne og opbakningen fra min familie.

Svømning er en egoistisk sport som kræver enorme mængder af træning, men netop sammenholdet med ens svømmekammerater er også en vigtig del af det.
 
Man går så meget igennem sammen og jeg har super gode minder fra både træningslejre og stævner i ind- og udland.
 
Fra Tommerup til Nyborg 
”Jeg tudede, da jeg i 1991 (tror jeg nok det var) opdagede at hallen i Tommerup Svømmehal var gået konkurs og lukkede.”
Efter konkursen tog træner Carsten Storm og 16 Tommerup-svømmere skridtet til at rykke medlemsskabet og træningen til Nyborg Svømmeklub. Her har Karen Egdal stadig 18 klubrekorder.
 
Fra Nyborg til hele verden 
Så gik det ellers slag i slag for den fynske svømmepige. Hun deltager i Europæiske Junior Mesterskaber i 1993 i Istanbul (4x100 fri) og kvalificerer sig til EM på langbane i Wien i 1995 (4x100 fri)
Herefter flytter hun til det nystartede Team Danmark Elitecenter i Ishøj.
 
OL drømmen
Karen Egdal kommer som 18-årig til OL i Atlanta i 1996 (4x100 fri) – hvor de fire piger blev nr. 13.

Efter adskillige deltagelser i World Cups og kortbane EM'er, og flere danske rekorder på 50 meter butterfly, kort- som langbane, er næste store højdepunkt deltagelse ved World Cup i Brasilien i 2000. Her høster Karen Egdal sydamerikansk guld i 50 meter fly.

Karen Egdal vinder EM sølv i år 2000Samme år bliver det til EM sølv i på langbane i Helsinki, på 50 meter fly. ”Ved samme stævne misser jeg desværre kravet til OL i Sydney med 3/10 dele af et sekund på 50 meter fri! - 50 fly er ikke på OL-programmet.”

Ved kortbane EM i Valencia, senere på året, gentager jeg succesen og vinder igen sølv på 50 fly.

Hun deltager i VM på langbane i Japan - Fukuoka i 2001 og bliver nr. 7 i 50 fly.
 
Slutter på toppen 
Karen Egdal når finalen ved EM og EM-kortbane de efterfølgende år, men vælger i februar måned 2003, i en alder af 25 år, at lægge svømmekarrieren på hylden.
 
”Jeg havde opnået det jeg ville og kunne og synes selv, at jeg kunne se tilbage, på alle de gode minder, med et smil på læben... Jeg har ikke fortrudt et sekund!”
fortæller Karen Egdal.  
Den dag i dag er det også "gamle" svømmekammerater frem for skolekammerater eksempelvis, at jeg har mest kontakt med. Det var bare svømningen der - naturligt nok - fyldte det meste i mine unge år. 
 
Hun bor idag  i Roskilde med mand og børn og arbejder ved Københavns Kommune. 
Karen Egdal vinder sølvKaren Egdal vinder EM sølv i år 2000