Skuffelsen var stor efter første finale for Tommerup Vandpolo

Optakten til første finale om herrernes Danske Mesterskab lørdag den 15. maj 2021 gik fint, holdet mødtes til taktik og fik varmet godt op, på land og i vandet. Spillerne virkede meget koncentrerede og målrettede inden kampstart.

Første periode gik i gang og der blev spillet flere angreb til begge hold inden der blev scoret det første mål af KVIK. Vi havde desværre haft et brændt straffekast inden deres første mål. Vores centerspiller (2. meter position) Christian V. Andersen fik dog udlignet efter 1½ minut. KVIK bragte sig igen foran med 1-2, men vi fik udlignet 1 minut før tid, til perioderesultatet 2-2.

I starten af anden periode bragte vi os foran 3-2, men der blev udlignet efter fire minutter. Anden periode var en hård periode, idet der blev svømmet meget frem og tilbage på 30 m banen uden ret mange scoringer eller udvisninger. Ca. 2 minutter før periodeslutningen bragte vi os foran 4-3 og kort efter fik vi en overtalssituation som blev brændt. KVIK udlignede til 4-4 0.33 sekunder før afslutningen på anden periode. Kampen kan således betegnes som meget tæt inden vi skulle spille de to sidste perioder. Tommerups spillere havde haft en del afslutninger der normalt burde have givet mål, men denne lørdag gik heldet ikke vores vej og flere af skuddene blev overplaceret eller reddet.

I starten af tredje periode var det KVIK der bragte sig foran 4-5 og Tommerup der hurtigt efter udlignede til 5-5 i de næste fire minutter blev der arbejdet hårdt, men vi kunne ikke få bolden i nettet. Så kom vi i undertal i 20 sekunder, grundet en forsvarsfejl, det udnyttede KVIK til at score til periodens resultat 5-6.

Fjerde og sidste periode blev mere begivenhedsrig, med mål, udvisninger og straffekast til begge hold. Desværre kom KVIK på 5-7 og den to måls forspring var svær at hente, fordi vi ikke var gode nok til at følge vores aftaler og ikke havde marginalerne på vores side i afslutningerne. KVIK nåede at vinde første finale 8-11. Tommerups centerspiller havde mange gode afslutninger og fik flere af sine forsvarere smidt ud i 20 sek. overtalsspil. Vi kunne så ikke udnytte disse overtalsspil til scoringer ellers havde det været en helt anden kamp. Derfor var det også med en skuffende fornemmelse at vi forlod universitetets svømmehal, men vi var nok alle klar over at vi ikke havde leveret den toppræstation der skal til for at vinde det Danske Mesterskab. Så i anden finale skal vi arbejde hårdt på at have marginalerne på vores side og flere spillere skal tage ansvar i spillet med gode afslutninger og gode aktioner i forsvaret.

Nederlaget i første finale betyder langtfra at Tommerup har opgivet håbet om at vinde mesterskabet i det første finalespil herreholdet deltager i, er det blot med til at opildne holdet til at vise at første finale var en fejltagelse. Lørdag den 22. maj kl. 16.00 spiller vi anden finale og hvis vi vinder den, skal der skydes straffekast om mesterskabet.

Karl-Emil Greve

Cheftræner Tommerup Vandpolo