Komfortabel føring efter indledende runder

Over dobbelt så mange point, som de to næste hold i vandpoloens bedste række, det er hvad Tommerup Vandpolo afsluttede det indledende gruppespil med. Vores lokale hold har kun tabt 1 kamp i de indledende runder, hvilket vi aldrig har prøvet før. Det har altid været os der har tabt kampene med et – to mål, men i dette forår har holdet virkelig arbejdet hårdt og målrettet, for at rykke sig. Vi er utroligt stolte over at vi har rykket vores niveau og har fået 24 point i vores ni kampe. KVIK Kastrup og FREM Odense ligger på anden og tredje pladsen med hver 10 point og Slagelse ligger på en fjerde plads med 9 point.

Intet er dog afgjort endnu for nu skal der spilles to semifinaler og vinderen af disse to kampe skal møde hinanden i to finaler. Tommerup skal i sine to semifinaler møde Slagelse. Den første kamp spilles i Universitets Svømmehal i Odense lørdag den 1. maj og den anden spilles i Kastrup den 9. maj. Herefter vil det vise sig om Tommerup skal spille finalespillet om det Danske mesterskab for herre, noget klubben aldrig har gjort før.

Lørdag den 24. april blev de to sidste kampe afviklet på hjemmebane i Fyrtårn Tommerup. Første kamp skulle stå mod FREM Odense, som vi havde slået 20-11 lørdag den 10. april. Holdet var meget opsat på at vi igen skulle vinde lokalopgøret. Men vi blev presset i første periode, vores forsvar var ikke så skarpt som det plejer at være og i angrebet havde vi masser af afslutninger, kvaliteten i afslutningerne levede dog ikke op til den sædvanlige standard. Det betød at FREM Odense stille og roligt udbyggede deres føring i første periode, der endte med 2-5 til FREM Odense. Heldigvis var Tommerups kampgejst ikke ødelagt, vi kæmpede os roligt tilbage i kampen og vandt anden periode med 3-2 til stillingen 5-7 til FREM Odense i midten af kampen. Tredje periode tog vi virkelig fat og vi vandt med 3-0 og stillingen inden sidste periode var således 8-7 til Tommerup, vi kunne have ført med et mål mere hvis dommerne ikke havde underkendt et klokkeklart mål.

Sidste periode blev uafgjort 2-2 og således vandt vi kampen med 10 – 9.

Dagens og rundernes sidste kamp skulle Tommerup spille mod KVIK Kastrup, der er regerende mestre fra 2020 og som har et fysisk stærkt hold. Herretræner Nicolaj Villadsen havde i sit taktiske oplæg til holdet lagt vægt på at han i dagens to kampe ville give tid til de spillere der normalt ikke fik så meget tid i vandet. Det blev også efterlevet i begge kampe idet nogle af stam spillerne sad over.

I kampen mod KVIK Kastrup kom Tommerup rigtig godt fra start og vandt første periode med 5-2. I anden periodeblev der spillet 3-3 og i tredje vandt vi 3-2, således var vi foran med 11-7 inden fjerde periode og det virkede som vi havde kontrol over spillet gennem hele kampen. I fjerde periode blev der skiftet flere mindre rutinerede spillere ind og det gjorde det lidt nemmere for modstanderne der også hentede ind på os og de vandt perioden 2-5, men vi vandt kampen 13-12.

Status efter 9 indledende kampe 8 vundet, en tabt, en sikker første plads med 24 point og en målscore på 100 – 76. Rigtigt flot og det viser virkelig at holdet og træner Nicolaj Villadsen har lagt et stort og målrettet arbejde igennem en længere periode.

Målscore i de to kampe var: Johannes Andersen 1 mål, Niclas Jensen, Nicolaj Villadsen, Valdemar Paustian hver 2 mål, Nicolai Stampe og Christian V. Andersen 3 mål hver, Sebastian Pedersen score 4 mål og Andreas Thiel scorede 6 mål.

Karl-Emil Greve
Cheftræner Tommerup Vandpolo