Historisk dag for Tommerup Vandpolo.

Søndag den 9. maj 2021 blev der afviklet de sidste 2 semifinaler i herrernes 1. division om det Danske Mesterskab 2021. Første kamp stod mellem FREM Odense og KVIK Kastrup, her var det KVIK der havde vundet den første semifinale med 10 – 12 lørdag den 1. maj og KVIK kunne dermed nøjes med at spille uafgjort for at gå videre til Finale spillet (igen 2 kampe mellem vinderne af semifinale runden). Kampen endte 13-13 og KVIK gik videre til finale spillet.

Tommerup Vandpolo havde vundet vores første Semifinale over Slagelse med 10-5, men gik stadigvæk ind til kampen med tanke på at alt kan ske i sport og kampen er ikke slut før slutfløjten har lydt.

Holdet var meget tændt da kampen startede og vi lagde super flot ud i første periode med at vinde den 4-0. Anden, tredje og sidste periode blev spillet mere tæt, hvad resultatet viser idet vi kun vandt hver periode med et mål. Men vi brændte et hav af chancer i overtals spil og ordinært spil hvor der tages forkerte beslutninger. Kampen er godkendt idet vi vinder den med 13-7 og dermed er vi i finalen med meget overbevisende spil, i begge kampe.

Kampens dommere lægger en meget skrap linje igennem kampen, hvilket betyder at der er 11 og 12 alm. udvisninger samt 2 udvisninger for resten af kampen til de to hold. I alt 27 fejl i kampen hvilket er mange og det kan altid diskuteres om linjen var en anelse for hård, men de er i det mindste ligeligt fordelt på begge hold.

Tommerup stillede op med følgende hold: Silas Pedersen, Marcus la Cour, Niclas Jensen, Nicolai Stampe, Johannes Andersen, Christian V. Andersen, Nicolaj Villadsen, Mikkel la Cour, Alexander k. Greve, Sebastian Pedersen, Oliver Stampe, Andreas Thiel og Asbjørn Jeppesen.

Målscorer for Tommerup var: Mikkel la Cour og Andreas Thiel med hver 1 mål, Christian V. Andersen og Sebastian Pedersen med hver 2 mål, Spillende træner Nicolaj Villadsen havde den helt store målfest med 7 mål.

Tommerups Herre spiller første finale lørdag den 15. maj 2021 kl. 13.15 i Universitetets Svømmehal Odense og anden finale spilles samme sted lørdag den 22. maj 2021 kl. 16.00.

Det historiske fortsætter – for Tommerups damer spiller også finale den 22. maj.

Damerne gjorde rent bord da de den 2. maj vandt de to sidste indledende kampe i Slagelse. Begge kampe blev vundet overbevisende med samme cifre 14 -5 til Tommerup over HSK og efterfølgende Slagelse/KVIK. Damerne har vundet alle deres kampe i de indledende runder og kommer til finalen som forsvarende Danske Mestre. Tommerups damer stillede med følgende hold: Franka Erak, Amalie l. Jensen, Kathrine K. Greve, Camilla Kruse, Astrid Vestergaard, Katerina Balatsouka, Clara Friis, Natacha Drest, Anne Marie Knudsen, Cecilie Olofsson, Kleopatra Balatsouka. Målscore i kampene var Clara Friis med 1 mål, Cecilie Olofsson, Astrid Vestergaard, Camilla Kruse, Katerina Balatsouka med hver 3 mål, Kathrine K. Greve med 7 mål og Amalie l. Jensen med 8 mål.

 

Det er første gang at Tommerup Vandpolo har to hold i senior finalerne om det Danske Mesterskab og således har chancen for at tage to mesterskaber med hjem, det føles helt uvirkeligt, men der skal stadigvæk arbejdes hårdt på et godt resultat i begge rækker.

Karl-Emil Greve

 

Cheftræner Tommerup Vandpolo.