Historisk bedrift af Tommerup Vandpolo

Mange har i årenes løb sagt, at det ikke kunne lade sig gøre, men nu er det altså sket. Den lille klub fra en mindre stationsby har slået alle andre og vundet to Danske Mesterskaber på en dag. Begge Tommerup Vandpolos seniorhold vandt deres finaler lørdag den 22. maj 2021, en super flot præstation. Det var herrernes første finalespil nogensinde og så gik de ind og vandt. Dameholdet toppede også med deres præstation, idet de genvandt mesterskabet fra 2020 og det er tredje gang de vinder.

Tommerups damer spillede mod Slagelse/KVIK og startede egentlig rigtig fint ud i første periode, hvor det lykkedes os at holde modstanderne fra at score, mens vi selv fik scoret 3 gange, vi burde have haft et mål mere, idet vi efter 39 sekunders spil fik tilkendt et straffekast, som vi desværre brændte. Men efter første periode var vi foran med 3-0.

Anden periode virkede det som om pigerne ikke var klar, idet vi ikke spillede som første periode og vi fik ikke scoret, mens modstanderen scorede to gange. Så efter anden periode var resultatet 3-2 til Tommerup og lidt for spændende.

I tredje periode får vi scoret på et overtal, men brænder to overtal og et straffekast. Vi scorede heldigvis på et andet straffekast. Hvilket betød at vi førte 5-2 inden sidste periode.

Sidste periode bliver også en rodet affære for Tommerups hold, der ikke spillede op til det de virkelig kan og tidligere har vist. Men vi forstår at holde status Quo idet perioden endte 2-2 og dermed genvandt Tommerups damehold det Danske Mesterskab med 7-4.

Følgende deltog på dameholdet: Franka Erak, Elisabeth Zachries, Amalie Jensen, Kathrine Greve, Coline Gentil, Camilla Kruse, Astrid Vestergaard, Cecilie Olofsson, Clara Friis, Rebekka Jultved, Anne Marie Knudsen, Laura Salvig, Natacha Drest. Målscore for Tommerup: Rebekka Jultved, Camilla Kruse og Cecilie Olofsson med hver et mål, Amalie Jensen og Kathrine Greve scorede to mål hver.

Helt vildt at de nu har vundet mesterskabet 3 gange og denne gang hvor herrerne efterfølgende også vandt mesterskabet, efter de for første gang havde spillet sig i finalespillet.

Herrerne havde tabt første finale med 8-11 til KVIK og var således klar over, at vores eneste chance for at vinde mesterskabet, var at vinde kampen og efterfølgende straffekonkurrencen. Hvis kampen blev uafgjort ville KVIK vinde.

Det blev en gyser af en kamp, hvor begge hold på skift scorer i første periode. Tommerups overtalsspil fungerede rigtigt godt og vi scorede 3 på overtal. KVIK fulgte dog med til 3-3 og 36 sekunder før tid scorer Tommerup til perioderesultatet 4-3.
Anden periode blev rigtig udmarvende med meget svømning for begge hold, der blev kun scoret en gang og det var KVIK der udlignede til 4-4.
I tredje periode kom der igen flere udvisninger og et straffekast der dog blev underkendt. Tommerup vandt tredje periode 2-1 og resultatet var 6-5 før fjerde og sidste periode.

Starten af fjerde periode var helt tæt og KVIK fik udlignet til 7-7, hvorefter Tommerup trak fra og vandt den ordinære kamp 10-7. Det betød at alt skulle afgøres med straffekast.

Efter de første fem kast til hver klub var stillingen 4-4. Så skulle der fortsættes med et skud til hver klub og ved første brændte straffekast var modsatte hold vinder hvis de ellers scorede. Tommerup scorede på deres 2 første skud og vores målmand Silas Pedersen reddede KVIKs skud – Tommerup vandt straffekast med 6-5 og er dermed DANSKE MESTRE 2021.

Følgende spillere deltog for Tommerups hold: Silas Pedersen, Marcus la Cour, Valdemar Paustian, Nicolai Stampe, Johannes Andersen, Christian V. Andersen, Nicolaj Villadsen, Mikkel la Cour, Alexander K. Greve, Sebastian Pedersen, Oliver Stampe, Andreas Thiel, Asbjørn Jeppesen.
Tommerups målscorer var: Johannes Andersen med 1 mål, Nicolai Stampe, Marcus la Cour og Nicolaj Villadsen med 2mål, Alexander Greve, Christian V. Andersen og Sebastian Pedersen scorer 3 mål,

Karl-Emil Greve
Cheftræner Tommerup Vandpolo