Dameholdet fra Tommerup Vandpolo får point trods udfordringer med eget spil.

Lørdag den 10.april 2021 blev der afviklet dame vandpolo i landets bedste række i Fyrtårn Tommerup. Vores hold skulle spille to kampe, først mod Slagelse/KVIK og efterfølgende mod HSK (Hovedstadens Svømmeklub).

I åbningskampen mod Slagelse/KVIK, mødte vi et hold der spillede meget aggressivt forsvarsspil, hvilket Tommerup mandskabet blev udfordret af og havde derfor svært ved at finde en rytme/flow i vores angrebsspil. Det var dog ikke ensbetydende med at vores hold ikke fik et fint resultat, blot en konstatering, at vi har meget at arbejde med endnu. Første periode var meget tæt og endte 1-1. I anden periode rykkede vi fra modstanderen rent mål mæssigt og i midten af kampen førte vi med 4-1. Tredje og fjerde periode vandt vi begge med cifrene 2-1 og således vandt vi kampen med 8-3 og sikrede os endnu 3 point i indledende runder.

Vores anden kamp mod HSK startede rigtig fint ud, idet to af vores yngste spillere Astrid Vestergaard og Clara Friis, med to og en scoring, bragte os foran 3-0 i første periode. I anden periode lykkedes flere ting ikke rigtigt for os angrebsmæssigt, hvilket betyder at HSK haler ind på os og kun er bagud 4 -3 efter anden periode. I tredje periode fik HSK virkelig troen på at de kunne være med, da de først udligner til 4-4 og efterfølgende bringer sig foran 4-5. Herefter bølger det frem og tilbage og vi får nogle spektakulære udvisninger. Herefter træder endnu en af vores unge spillere Amalie L. Jensen dog i karakter og scorer to gange inden for 2 minutter, det hjælper lidt på gejsten og vi får scoret to gange mere. Resultatet inden fjerde periode var 8 – 6 til Tommerup. Men HSK er et hold der fighter for deres chance, hvilket de viste gennem hele kampen. Vi scorede til 9 – 7, men vores forsvar svigtede endnu engang, ligesom anden periode, slappede spillerne af i forsvaret og pludselig havde HSK scoret to mål til stillingen 9-8. Herefter fik to af de rutinerede spillere Cecilie Olofsson og Kathrine K. Greve gang i vores mål igen ved at score henholdsvis et og to mål. Kampen endte 12-9. Generelt for denne kamp, må vi desværre erkende at vi ikke var gode nok i forsvaret og var med til at gøre kampen for spændende, måske fordi mange bare tænkte at det var en let kamp der skulle overstås.
Tommerups målscore: Camilla Kruse 1 mål, Natacha Drest, Katerina Balatsouka 2 mål, Amalie L,. Jensen, Cecilie Olofsson 3 mål, Astrid Vestergaard og Kathrine K. Greve med hver 4 mål.
Trods kritik af vores egene fejl og ting vi bør forbedre, er det også en tilfredsstillelse at få maksimumpoint og dermed udbygge føringen i indledende runder. Med en runde tilbage og 12 point fra de to første runder er vi nu sikret en finale plads om damernes Danske Mesterskab.

Karl-Emil Greve
Cheftræner Tommerup Vandpolo