Tommerup stadigvæk i front efter to runder

Lørdag den 6.marts skulle Tommerup Vandpolos herrehold se om de kunne fortsætte den flotte start de leverede i forrige weekend i Kastrup. I Kastrup vandt Tommerup 10- 5 over Slagelse og 11-5 over KVIK Kastrup og bragte sig dermed på førstepladsen over FREM Odense med bedst målscore.

Anden runde blev afviklet i Universitets Svømmehal i Odense, hvilket betød at banen var 5 meter længere og 8 meter bredere, det stiller større krav til spillernes udholdenhed og kondition.

Tommerup mødte Slagelse i første kamp. Spillet flød ikke på samme måde for Tommerup som i weekenden før. Spillerne var ikke i samme mentale gear, de fandt ikke det stærke forsvarsspil som de havde mestret i sidste kamp og det blev derfor en meget tæt kamp. Efter de første 8 min var stillingen 1-1 og efter anden periode var det 3-3. Kampen var ikke kun svær for spillerne, det var den også for dommerne, idet det er en noget større bane de skal have overblik over. Det er svært, specielt nu hvor de fire hold spiller så lige kampe, så skal dommerne også være koncentreret hele tiden. Jeg føler at der var flere udvisninger til Tommerup, hvor der faktisk burde have været dømt kontra fejl på Slagelses centerspiller, sådan var det dog ikke og det er jo også en del af sporten. Det skal heller ikke være en undskyldning for at Tommerup bare ikke leverede på det høje niveau de burde have gjort. I tredje og fjerde periode kom Slagelse på 5-4 og 6-4, hvor vi hele tiden var bagefter med et mål. Vi taber kampen 7-6 og må bare erkende at vi selv skal være 100% klar og i gear for at vinde kampene.

Tommerups anden kamp i denne runde blev spillet mod FREM Odense, der havde fordelen af hjemmebane. FREM havde i dagens første kamp spillet uafgjort 8-8 mod KVIK Kastrup. Så begge hold havde en kamp i kroppen, hvilket godt kan mærkes når der bliver spillet på stor bane.
Vores spillere havde taget ved lære af den første kamp og havde virkelig fundet kamp gejsten frem i denne kamp. Dette udmøntede sig i et rigtig stærkt forsvarsspil, med mange gode blokerede skud og hjælp til medspillerne. Igen var det en meget tæt spillet kamp, det betød at stillingen var 2-2 efter første periode og 3-3 efter anden periode. I tredje periode scorede Frem til 3-4 og herefter skiftedes vi igen til at score. Her var der en kort periode hvor spillerne var ved at miste troen på sejren, men det fik de vendt igen på en meget flot måde og perioden sluttede da også med at vi førte 6-5.

Fjerde og sidste periode var hård for begge hold da alle var trætte, alligevel fik Tommerup bragt sig foran 7-5 efter 1,5 minuts spil. FREM kom dog på 7-6, men vi holdt fast i vores føring og øgede til 8-6 med kun 1,5 minut tilbage af kampen, kun 10 sekunder før slutfløjtet fik FREM reduceret til kamp resultatet 8-7. Det er en rigtig god sejr for Tommerup, da det er første gang vi slår FREM i 1. division. Denne sejr holder os på førstepladsen med 9 point efter de to første runder. FREM Odense har 7 point, KVIK Kastrup har 4 og Slagelse har 3 point.

Tommerups hold i de to kampe bestod af: målmændene Silas Pedersen og Oliver Stampe, markspillerne Jonas S. Jensen, Niclas Jensen, Nicolai Stampe, Johannes A. Andersen, Christian V. Andersen, Mikkel la Cour Pedersen, Valdemar V. Paustian, Sebastian Pedersen, Asbjørn Jeppesen, spillende træner Nicolaj Villadsen, Marcus la Cour Pedersen i første kamp og Marcus blev skiftet ud med Andreas Thiel i anden kamp.

Tommerups målscore i de to kampe: Nicolai Stampe og Andreas Thiel med 1 mål, Valdemar Paustian og Nicolaj Villadsen med 2 mål, Christian V. Andersen med 3 mål og Sebastian Pedersen med 5 mål.