Lørdag den 10. december blev der spillet semifinaler og finaler/ bronzekamp i Universitetets svømmehal i Odense.
Overraskelsen var at Tommerups herre havde kvalificeret sig til at deltage blandt de 4 bedste og der var ikke mange der troede på at den fynske landsbyklub havde chance for andet end den fjerde plads man havde kvalificeret sig til at spille med om. Der blev først spillet nr. 1 mod nr. 4 og dernæst nr. 2 mod nr. 3, dette var rækkefølgen fra indledende runder der afgjorde placeringerne.
Som nr. 4 lagde Tommerup ud mod Frem Odense. Tommerup spillede en meget fin kamp langt hen i kampen, som vi tabte med 14-7. Spillerne fulgte taktikken og vi var spillemæssigt godt med, selvom Frem hele tiden var foran. Derefter skulle vi spille bronzekamp.
Vi havde set den tætte semifinale kamp mellem Slagelse/H2 Odense og HSK/Kvik, hvor Slagelse/H2Odense dog trak fra til sidst og her fik Tommerup holdet en lille gnist af håb om at vi kunne overraske i dag.
Det taktiske oplæg inden kampen var at stå sammen, hjælpe hinanden og kæmpe til slutfløjtet ikke noget med at tabemodet pga. lidt modgang. Derudover skulle der spilles lange angreb og kun afsluttes på sikre muligheder.
Meget af dette lykkedes også, vi kom fint fra start og efter første periode førte modstanderen 2-1. Desværre startede anden periode skidt, da HSK/Kvik hurtigt bragte sig foran med først 3 og derefter 4-1. Mod slutningen af perioden kom vi i gang og 45 sekunder reducerede vi 2 gange og kom på 4-3, men de bragte sig foran med 5-3 kort før perioden endte.

Efter 2 sekunder i tredje periode scorede HSK/Kvik til 6-3. To minutter efter fik vi tilkæmpet os et straffekast og vi var på 6-4, 34 sekunder senere scorede vi igen og der var spænding i kampen igen med stillingen 6-5 til modstanderen. To minutter senere udligner vi til 6-6 og her begynder spillerne virkelig at få troen på at vi kan skabe sensationen som ingen havde turde drømme om. Blot 51 sekunder før tredje periode slutter, bringer vi os foran med 6-7, hvilket denne periode også slutter med.
Fjerde og sidste periode blev spændende, der blev arbejdet hårdt i forsvaret, svømmet med kræfter som ingen af spillerne reelt havde og der gik da også fem minutter inden der skete noget, desværre udlignede HSK/Kvik til 7-7 blot 2 minutter og 39 sekunder før slut. Men 18 sekunder efter fik vi igen tilkæmpet os et straffekast, som der blev scoret på og vi var igen foran med et mål 7-8. Denne stilling formåede vi at holde til slutfløjtet og Tommerup Vandpolos herre har skrevet historie ved for første gang at vinde medalje (bronze) i Danmarks absolutte bedste række.
Dette sensationelle resultat blev skabt ved et stærkt samarbejde og at alle kæmpede for hinanden.