Pokalmesterskab til Tommerup/Fyn

Pokalfinalen i vandpolokvindernes 1. division blev afviklet søndag den 20. november 2016 i Bellahøj Svømmestadion i København.

Kampen stod mellem Hovedstadens Svømmeklub (HSK) og Tommerup/Fyn, lige som det Danske Mesterskab i juni måned, hvor Tommerup overraskende vandt DM. Begge hold deltog i september måned i Nordiske Mesterskaber for klubhold i Sverige, her endte HSK på en anden plads og Tommerup på tredje pladsen. I den forbindelse måtte Tommerup se sig besejret to gange af HSK, dette skyldtes dels at vi ikke kunne stille i stærkeste opstilling. En af vores stærke spillere har været skulderskadet siden DM i sommer og under NM blev en anden stærk spiller skulderskadet så hun ikke kunne spille til Pokal mesterskabet.

Derfor var der ikke mange der troede på, at Tommerup havde en chance i denne Pokalkamp. Men under trænerens oplæg blev pigerene instrueret i at yde en indsats under hele kampen og arbejde for hinanden. Selv den mindste hjælp til din holdkammerat kan gøre en stor forskel set på hele kampen.

Spillerene forstod opfordringen og gik ned og ydede godt fra starten, med gode svømninger for hinanden, hvilket resulterede i flere udvisninger til modstanderene og et enkelt 5 M (straffekast) til os. Desværre var det kun straffekastet der gav mål. I vores forsvar var vi super gode, med en rigtig godt spillende målmand på bagerste position.

I første og anden periode kom vi foran men ikke noget afgørende. Det var først i tredje periode at Tommerup holdet satte sig helt på kampen og det endte da også med at vi vandt kampen overbevisende med 7-1.
Sejt spillet piger – 2016 har været super et super flot år med både Dansk og Pokal Mester af så ungt et hold, det lover rigtig godt.