Knebent nederlag til ungt 1. divisionshold

Der var gjort klar med ekstra tilskuerpladser i Fyrtårn Tommerups svømmehal lørdag den 12 marts og de blev alle fyldt op, til stor glæde for Tommerup Vandpolo.

Der kom tilskuere der aldrig havde set en vandpolokamp før og tilskuere der har fulgt holdet igennem flere år.

Alle fik en suveræn god oplevelse og spændende kamp, da Tommerup åbnede runden mod KVIK Kastrup denne lørdag.

Intens kamp

Lørdagens første kamp mellem Tommerup og Kvik Kastrup, var rundens mest intense, spændende og tætte kamp.

Forhistorien er at Tommerup slog KVIK i første runde i Odense, hvilket Københavnerne ikke ville have sidende på sig.

Det var derfor absolutte stærkeste mandskab KVIK stillede med til dagens kamp. Denne gang havde KVIK tre landsholdsspillere med som ikke deltog ved det seneste møde i Odense. Derfor så det inden kampen ud som om det ville være en overkommelig opgave at vinde over Tommerup.

Tommerup vandpolo

Men de unge Tommerupspillere havde ikke tænkt sig at give op uden videre.
Første periode blev vundet af KVIK med 4-3 og anden periode vandt Tommerup med 3-2, så stillingen var lige 6-6 midt i kampen.

Tredje periode blev en rigtig flot og god periode for hjemmeholdet, som vandt med 4-1 og stillingen var 10-7 til Tommerup efter tredje periode.

Danbolig Assens

Træner Karl-Emil Greve fortæller om de afgørende minutter: I den sidste pause blev Tommerup spillerene mindet om at KVIK´s eneste chance i fjerde periode var at spille mere aggressivt og hårdt press spil, hvilket vi skulle være forberedt på og tage forholdsregler imod.

Det gik godt i de første 2½ min. af den 8 minutter lange periode. Men herefter erobrede KVIK tre gange bolden fra Tommerup spillerne, hvilket bare ikke må ske – det var grundlæggende fejl at miste bolden på denne måde, KVIK scorede rutineret på alle tre erobrede bolde og pludselig var stillingen 10-10 med 4 minutter igen.

Kort efter scorede KVIK til 11-10. Selvom Tommerup nåede at få to overtalsspil (en mand mere i 20 sek.) formåede de ikke at score og kampen endte 11-10 til KVIK.

Vandpolo Tommerup

Kampen var en rigtig god kamp, som giver værdifuld rutine og mod på mere. Tommerup spillerene gik i vandet med en super god indstilling og bakkede hinanden op.
Igen leverede spillerene en knald god forsvarsindsats, med målmand Daniel Olesen som en sikker sidste skanse.

Målscorer for Tommerup var: Niclas Jensen med 1 mål, Frederik Riis, Marcus la Cour Pedersen og Alexander Kejser Greve med hver 3 mål.

Endnu en svær kamp

Tommerup spillede dagens tredje kamp mod OSLF fra Odense efter to timers pause, men den første kamp havde tæret så meget på kræfterne og koncentrationen, at Odense spillerene trak fra jo længere hen i kampen som vi kom. Den kamp blev tabt med 12-6. Tommerups målscore i denne kamp var: Christian Valter Andersen og Alexander Kejser Greve med hver 1 mål, Niclas Jensen og Frederik Riis scorede 2 mål hver.

Tommerup tabte godt nok to kampe i dag men de vandt meget stor respekt fra de andre hold for den indsats der blev leveret mod KVIK.

- Det er i kampe som denne at vi kan se hvor den ugentlige træning og ikke mindst vores træningslejre i udlandet er med til at holdet udvikler sig, siger Karl-Emil Greve.

I dagens øvrige kampe vandt Slagelse SK komfortabelt med 5 og 8 mål mod henholdsvis OSLF og KVIK/KBH.