En pokal kom i hus

Tommerup Svømmeklub vandt i denne weekend guld i pokalturneringen i vandpolo for U17 spillere.

Årgang 1996 har tidligere vundet pokaler og DM, men klubben har ikke tidligere vundet U17 pokalen, så der var stor glæde i Tommerup svømmehal, da finalesejren var i hus. Modstanderen var de dygtige spillere fra Slagelse. Kampen var intens men fair, og slutresultatet blev på hele 17-2.
Tommerup U17 vandpoloTræner Karl-Emil Greve var naturligvis godt tilfreds: Tommerup bliver U 17 Pokalmestre efter en flot kamp, hvor holdet spillede disciplineret og fulgte de taktikker vi havde aftalt. Det er en god dag for træneren, når de ting vi arbejder med lykkes.

Sejren blev fejret med en tur i vandet – ikke bare for træneren, men hele holdet røg i baljen med træningsdragterne på.

U13 fik sølv
U13 fik sølvU13 holdet måtte søndag ud i to omkampe før det stod klart at det var Slagelse der skulle have pokalen med hjem.
Finalekampen endte ærgerligt nok 11-12 til Slagelse.

Vandpolo Tommerup U17 holdet

Se flere billeder fra de fire ungdomspokTæt kampalturneringer i Tommerup HER

Karl-Emil Greve fortæller:
Søndag den 9/6-13 kl. 16-17 udspillede der sig et sandt drama i Pokalfinalen i U13 Vandpolo.
Finalekampen stod mellem det lokale hold fra Tommerup, TSK 1 og modstanderen Slagelse.

Holdene havde mødt hinanden i den indledende runde søndag formiddag, hvor de havde spillet en meget tæt kamp over 4 perioder (i alt 24 min)her vandt Slagelse med 5 – 4.

Tommerup Svømmehal var fyldt til renden med tilskuere fra Slagelse, Odense og Tommerup. Det var venner, bekendte, forældre, bedsteforældre havde fundet vej til svømmehallen for at se finalen og bronzekampen lige inden.

Stemningen var meget intens under hele finale kampen, hvor der blev råbt, heppet, klappet og svedt over denne spændende kamp.

Slagelse bragte sig hurtigt foran, hvilket chokerede Tommerup Spillerene, der forsøgte at kæmpe sig tilbage, men efter første periode førte Slagelse med 3 mod Tommerups ene 1 mål.
Tommerup rejste sig dog i anden periode og spillede lige op i anden og tredje periode hvor holdne spillede 2-2 og 3-3, hvilket vil sige at Slagelse inden sidste periode førte med 8-6 i en hal der var ved at briste og koge over fordi kampen bølgede frem og tilbage.
I sidste periode var det Tommerup der havde over taget og ca. 1 min før tid bragte udlignede de til 8-8.

Det sidste minut var spændende med forsøg på at score det afgørende mål i begge ender, hvilket ikke lykkedes.

Det betød at der skulle spilles forlænget spilletid 2 x 3 min, hvilket ikke gjorde kampen mindre spændende.
Der var mange svedige hænder og bankende hjerter på tilskuer pladserne. Der blev lagt et utroligt hårdt pres på de 12 unge spillere der lå i vandet og kæmpede om førstepladsen og Pokalen.

I første periode af den forlængede spilletid fik Tommerup endelig overtaget og de vandt denne periode med 2-1. Slagelse rettede dog op på dette ved at vinde anden periode med samme cifre 2-1. Det betød at kampen igen stod lige 11-11.
Herefter skulle der spilles til første mål. Kampen startede og der skulle gå mellem 3 og 5 min inden den blev afgjort.
Begge hold havde udvisninger og der var mulighed for at score i denne lange periode, men det var Slagelse der fik det afgørende mål til 12-11 og der med blev de pokalmestre 2013 i U 13 rækken, efter den mest spændende og intense U 13 kamp jeg har set i de sidste 10 år.

Inden denne kamp havde Tommerups andet U 13 hold spillet bronze kamp mod Frem Odense, en kamp hvor Tommerup holdet gik i vandet som undertippede, men de leverede en rigtig flot præstation mod Frem.
Frem vandt kampen om bronzemedaljerne med resultatet 7-4 over TSK 2, hvilket faktisk var et fint resultat for Tommerup2 der fightede flot.