Kvinderne blev Danske Mestre for første gang

Fynsholdet (Tommerup-OSLF) vandt Det Danske Kvinde Mesterskab i Vandpolo for første gang i klubbens historie

Det var en super spændende og nervepirrende finale om det danske mesterskab, der udspillede sig i universitetets svømmehal lørdag eftermiddag. De fynske tilskuere der var mødt op for at støtte fynsholdet fik virkelig en stor oplevelse ud af det. Hovedstadens Svømmeklub (HSK) skulle forsvare deres mesterskab fra 2015 mod de unge Fynboer.

Fynsholdet stillede op med et meget ungt mandskab, med en gennemsnitsalder på kun 16,8 år var Fynsholdet undertippet og inden kampen lignede det også mest ”Davids kamp mod Goliat” idet HSK har slået fynboerne i de 2 kampe de har mødt hinanden i indledende runde.

I første periode var der spillet 6 min inden første mål blev scoret, det var Fynboerne.
Men 1 min efter blev der udlignet og 16 sek. inden 1 periode udløb bragte vi os foran 2-1.

I anden periode udlignede HSK efter 50 sek. og hele denne periode skiftedes de 2 hold til at score. Efter anden periode var resultatet således uafgjort 4-4 og en helt åben kamp.

Helt lige midt i kampen
I tredje periode blev der spillet 6 min inden der blev scoret og her var det HSK der bragte sig foran med 5-4. Herefter udlignede Fynboerne og HSK bragte sig kort efter i føring med 6-5, som tredje periode endte med.

Udvisningsdrama
I fjerde og sidste periode startede HSK med ar øge deres føring til 7-5. De fynske piger samlede de sidste kræfter og svømmede mere i angrebet, hvilket gav udvisninger og overtalsspil, som der blev scoret på. Det var rigtigt godt for moralen og pigerene kæmpede videre, i løbet af 1 min 30 sek. Havde vi pludselig udlignet til 7-7 og så fortsatte pigerene bare og scorede 2 gange mere til slutresultatet 9-7 til Fynsholdet.

Det var en bred holdindsats der sikrede sejren i dag. Holdet leverede et rigtigt flot forsvar, med målmand Pernille Belza som sidste skanse.
Vi havde mange skud der missede i angrebet, men det skal nok blive bedre. Specielt i fjerde periode lavede pigerene flot angrebsspil med målgivende tværafleveringer.

Hos begge hold blev målene scoret af 3 spillere
Mål scorer HSK i alt 7 mål: Mette Eskelund og Julie Valgren hver 1 mål, Karina Bøckhaus 5 mål.
Målscorer Fynsholdet i alt 9 mål: Cecilie Olofsson og Natacha Drest Rasmussen hver 1 mål, Kathrine Kejser Greve 7 mål.

Det var en super præstation af vores unge hold. Mange af spillerene har været trætte og irriteret over den træningsmængde der skal lægges. Men jeg er overbevist om at alle glemmer dette nu hvor de har vundet DIF guldmedaljer ved senior DM.

Det er første gang i Tommerup Svømmeklubs Historie at der er vundet et senior mesterskab i Vandpolo.
Stor tak til trænere, sponsorer, forældre og alle de frivillige der kæmper bag kulissen.